Letošní ročník měl být mimořádný, protože jde o 25. ročník. Jak moc bude nakonec mimořádný si však nikdo z nás nedokázal dříve ani představit. Protože očekáváme na podzim velký nápor akcí přesunutých z letošního jara, tak jsme se rozhodli letošní ročník pojmout jinak a Z Brna do Brna v podobě, v jaké jej znáte, si užít až příští rok (17. – 18. 9. 2021). Protože Vás to určitě mrzí stejně jako nás, tak jsme přesto připravili letošní ročník v alternativní podobě formou individuálních výzev. Veškeré navržené aktivity je možné realizovat kdykoliv, kdy to situace dovolí.

Individuální výzvy Z Brna do Brna pro rok 2020

Absolvování trasy některého z již proběhlých ročníků

Málokdo z Vás absolvoval všechny již proběhlé ročníky Z Brna do Brna (pokud je vůbec někdo takový). Co si tak zkusit některý z nich absolvovat? Sice to bude bez příjemných stanovišť s milým úsměvem a občerstvením, ale ty trasy mohou být přesto samy o sobě krásné. Bohužel Vám nenabídneme trasy všech 24 ročníků, protože je nemáme k dispozici, ale i tak bude výběr snad dostatečně velký. Pokud máte doma mapu z některého staršího ročníku a pošlete nám ji naskenovanou, tak ji zařadíme do nabídky. Bez našeho zázemí trasy asi nezvládnete absolvovat najednou (i když kdo ví?), ale i když si je rozvrhnete do více kratších výletů, tak si to jistě užijete. Budeme rádi, když se podělíte o své zážitky (Vaše zápisky rádi zveřejníme zde na webu) a vyjádříte se v anketě, která trasa se Vám líbila nejvíce.

Přehled tras již proběhlých ročníků, ke kterým máme podklady

Mapy a výškové profily trasy k jednotlivým ročníkům

Která trasa Z Brna do Brna se Vám líbí nejvíce?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Vlastní trasa Z Brna do Brna

Nezaujala Vás žádná z proběhlých tras Z Brna do Brna? Vymyslete si svou vlastní. Pokud se chcete na přípravě trasy pro některý z dalších ročníků podílet, tak se nám klidně ozvěte. Rádi Vás uvítáme v našem týmu. Co je třeba zohlednit při přípravě trasy jsem se snažil shrnout v motivačních článcích k trase (u 22. a 23. ročníku). Pokud nějakou trasu připravíte, tak budeme rádi, když se s námi o ni podělíte (ideálně i s návrhem stanovišť, zakreslením v mapě – stačí naklikat na Mapy.cz a nějakými fotkami z trasy). Těšíme se na Vaše nápady.

Tipy kolem Brna

Je pro Vás návrh celé trasy příliš komplikovanou záležitostí? Tak se zkuste zamyslet jaká místa v okolí Brna máte rádi a uvítali byste je na některé z příštích tras Z Brna do Brna. Budeme rádi za krátký popis místa a nějakou fotku (ideálně i GPS souřadnice nebo zakreslení úseku do Mapy.cz). Těšíme se na zajímavé tipy.

Věříme, že se většina z Vás alespoň do některé individuální výzvy Z Brna do Brna pro rok 2020 zapojí a bude sdílet s ostatními své zážitky. Na plnění vypsaných výzev máte spoustu času (až do dalšího plnohodnotného ročníku Z Brna do Brna na podzim příští rok). Pokud máte nápad na nějakou další individuální výzvu, tak nám můžete také napsat (pokud bude dostatečně zajímavá, tak ji nabídneme i ostatním na těchto stránkách).

Užijte si letošní mimořádný ročník a hlavně zůstaňte zdraví a pozitivně naladění.

Za tým Z Brna do Brna

Ben